Τριαντάκη Δροσιά

Βιογραφικό

 

Τριαντάκη Δροσιά

 

Χορεύτρια – χορογράφος

 

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Χορεύτρια, χορογράφος με εξειδίκευση στο χοροθέατρο, στο σύγχρονο χορό και στην κινησιολογία των παραστατικών τεχνών.

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης Αθηνών και της Folkwang Universität Der Künste στο Έσσεν της Γερμανίας, όπου πραγματοποίησε τη μεταπτυχιακή της σπουδή στο χοροθέατρο – Pina Bausch.

Δέχτηκε βεβαίωση στην κατεύθυνση Προχωρημένων Σύγχρονων Τεχνικών Χορού και την τεχνική M. Cunningham με Merit, The Space, Scottish School of Contemporary Dance Dundee, Σκωτία.

Ίδρυσε την ομάδα Die Wolke που με την παραγωγή Drops έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ του Κ.Θ.Β.Ε. Χώρος Δράσης και την παραγωγή Αίφνης με παρουσιάσεις στην Ελλάδα..
Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την ομάδα sinequanon, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την ομάδα χορού Φυσαλίδα και με τους M. Siezckarek, B.J. Riepe, Chikako Kaido, R. Leoni, S. Brinkman.

Έχει συνεργαστεί ως διδάσκων στη σχολή χορού Diagonal, στη Βίκη Σιάνου, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων στην κατεύθυνση Χορός, στο θεατρικό εργαστήρι του «Αβέρτο Θέατρο», στη Χ. Α. Ν. Θ. ως δασκάλα Κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού.

Παρακολούθησε σεμινάρια με τη Νίνα Δίπλα, τον Jeremy Nelson και Akram Khan.

Το Hellas Dance Festival της απένεμε το 1ο βραβείο στο σύγχρονο χορό και μεταξύ άλλων το 3ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού Αθηνών.

Με το «Αβέρτο Θέατρο» συνεργάζεται από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του.